4232

Кремообразно ризото с гъби за вечеря РЕЦЕПТА

Нeобхоими продукти за ризото с гъби:

250 г ориз, подходящ за ризото

200 г гъби

1/2 глава лук

100 г кашкавал

сол

черен пипер

1 литър пилешки бульон

зехтин

магданоз

 

 

Начин на приготвяне:
 
Накиснете ориза в студена вода за една нощ.

Загрейте зехтина в тиган, запържете нарязания лук и гъби. Посолете на вкус и добавете отцедения ориз, след което добавете горещ бульон, пише Actualno.com.

Когато оризът поеме течността, добавете още от бульона. Добавяйте течност, докато оризът уври напълно и често разбърквайте.

Накрая овкусете с черен пипер, магданоз и настърган кашкавал или пармезан.

 

 

Анкета

Ще имаме ли редовно правителство или пак отиваме на предсрочни избори?