Крем супа от тиква и джинджифил за обяд РЕЦЕПТА
- 11:15, 14.10.2024
- 10 363
- 0
Тиквата живее нов живот! Тиквата отново е на мода!
Необходими продукти:
тиква 500 грама
моркови 2 броя
лук 1 глава
краве масло 20 грама
прясно мляко 200 мл
джинджифил 1 чаена лъжица
тиквени семки 2 супени лъжици
Рецептата:
Първата стъпка от рецептата за крем супа от тиква с джинджифил е сваряването на основните продукти. Нарязвате и почиствате тиквата, морковите и лука и ги варите в подсолена вода (около 1 чаена лъжица сол е достатъчна) до пълно омекване. След като сварите зеленчуците ги пасирате с пасатор, или в кухненски робот заедно с маслото и млякото. Задължително извадете млякото предварително от хладилника. Пасирайте до получаване на еднородна смес.
Настържете джинджифила на ситно ренде и добавете към тиквената смес. Разбъркайте много добре, за да не остане джинджифила на топка. По-добре е да ползвате пресен джинджифил, тъй като той е много по-свеж . Може да откриете корените пресен джинджифил във всички по-големи магазини на щанда със зеленчуците. Ако пък нямате под ръка пресен джинджифил може да ползвате и сух, пише supichka.com.