4020

Крем супа от тиква и джинджифил за обяд РЕЦЕПТА

Тиквата живее нов живот! Тиквата отново е на мода! 

Необходими продукти:
 
тиква 500 грама
 
моркови 2 броя
 
лук 1 глава
 
краве масло 20 грама
 
прясно мляко 200 мл
 
джинджифил 1 чаена лъжица
 
тиквени семки 2 супени лъжици
 
Рецептата:

Първата стъпка от рецептата за крем супа от тиква с джинджифил е сваряването на основните продукти. Нарязвате и почиствате тиквата, морковите и лука и ги варите в подсолена вода (около 1 чаена лъжица сол е достатъчна) до пълно омекване. След като сварите зеленчуците ги пасирате с пасатор, или в кухненски робот заедно с маслото и млякото. Задължително извадете млякото предварително от хладилника. Пасирайте до получаване на еднородна смес.

Настържете джинджифила на ситно ренде и добавете към тиквената смес. Разбъркайте много добре, за да не остане джинджифила на топка. По-добре е да ползвате пресен джинджифил, тъй като той е много по-свеж . Може да откриете корените пресен джинджифил във всички по-големи магазини на щанда със зеленчуците. Ако пък нямате под ръка пресен джинджифил може да ползвате и сух, пише supichka.com.

Анкета

Ще имаме ли редовно правителство или пак отиваме на предсрочни избори?