Крехко и вкусно: Пилешко с ароматен гъбен сос РЕЦЕПТА
- 11:22, 09.12.2024
- 19:38, 09.12.2024
- 25 256
- 0
Време е да разкрием пред вас нашата тайна за сочни и вкусни празнични пържоли. Уверяваме ви, че приготвени по този начин пилешките пържоли са още по-ароматни и вкусни, а гъбеният сос е най-добрата компания за тях.
Необходими продукти:
- пилешки пържоли - от бут 700 г
- сол
- подправка за пиле
- олио - 2 с.л.
- гъби - 300 г
- моцарела - 200 г
- бяло вино - 100 мл
Начин на приготвяне:
Започнете с овкусяването на пилешките пържоли. Поръсете ги със сол и подправка за пилешко месо. Ако самата подправка е солена, не добавяйте още сол.
Оставете ги в хладилник за два часа, за да поемат от всички вкусове и аромати и едва след това подредете в тава за печене. Налейте виното в тавата, пише actualno.com.
Идва ред на гъбите – почистете ги и ги нарежете на половини или на по-тънки филийки. Посипете ги в тавата при пържолите.
Овкусете със сол и олио и сложете тавата в предварително загрята фурна на 200 градуса. След близо 40 минути пържолите са с перфектната златиста коричка. Подредете няколко кръгчета моцарела върху тях и оставете сиренето да се разтопи. Получава се една съвършена консистенция, наподобяваща мек и ароматен сос, който гарнира крехкото пилешко месо.