4020

Крехко и вкусно: Пилешко с ароматен гъбен сос РЕЦЕПТА

Време е да разкрием пред вас нашата тайна за сочни и вкусни празнични пържоли. Уверяваме ви, че приготвени по този начин пилешките пържоли са още по-ароматни и вкусни, а гъбеният сос е най-добрата компания за тях.

 

Необходими продукти:

  • пилешки пържоли - от бут 700 г
  • сол
  • подправка за пиле
  • олио - 2 с.л.
  • гъби - 300 г
  • моцарела - 200 г
  • бяло вино - 100 мл

 

Начин на приготвяне:

Започнете с овкусяването на пилешките пържоли. Поръсете ги със сол и подправка за пилешко месо. Ако самата подправка е солена, не добавяйте още сол.

Оставете ги в хладилник за два часа, за да поемат от всички вкусове и аромати и едва след това подредете в тава за печене. Налейте виното в тавата, пише actualno.com.

Идва ред на гъбите – почистете ги и ги нарежете на половини или на по-тънки филийки. Посипете ги в тавата при пържолите.

Овкусете със сол и олио и сложете тавата в предварително загрята фурна на 200 градуса. След близо 40 минути пържолите са с перфектната златиста коричка. Подредете няколко кръгчета моцарела върху тях и оставете сиренето да се разтопи. Получава се една съвършена консистенция, наподобяваща мек и ароматен сос, който гарнира крехкото пилешко месо.

Анкета

Ще имаме ли редовно правителство или пак отиваме на предсрочни избори?