49

Кралят на есенната трапеза: Трите най-вкусни и бързи РЕЦЕПТИ с карфиол

Карфиолът е зеленчук, който ако сте пропуснали досега да приготвяте, бързо трябва да си поправите грешката. Той е вкусен, лесен за приготвяне и изключително полезен. "Марица" ви предлага три бързи и ужасно вкусни рецепти, с които може да направите щастливи всички вкъщи!

Паниран карфиол

Необходими
продукти:

карфиол - 800 г
яйца - 2 бр.
брашно - 3 с.л.
черен пипер, сол,
растително масло

Начин на приготвяне:
Карфиолът, накъсан на цветчета, се полусварява в кипяща подсолена вода и се отцежда в сито.

Яйцата се разбиват и сесмесват с брашното,
размито с две супени лъжици студена отвара от карфиола, така че да се получи сравнително гъсто
течно тесто. Цветчетата от карфиола се топят в яйчената смес и се пържат в маслена баня от силно сгорещено растително масло. Панираният карфиол се наръсва с черен пипер.

Карфиол на фурна с кашкавал, сирене и шунка

Необходими продукти:
1 глава карфиол
150 г шунка
1 чаша настърган
кашкавал
1 глава лук
3 супени лъжици галета
50 мл разтопено масло
1 чаша настъргано сирене
1 чаша готварска
сметана
сол, черен пипер, риган

Начин на приготвяне:

Накъсайте карфиола на малки розички и го бланширайте за няколко минути. Отцедете го добре от
водата. Разтопеното масло се загрява в тиган. В него се запържва ситно нарязаният лук. Към него
се прибавя и сметаната. След като сметаната започне да завира, добавете подправките. Оваляйте карфиола в галетата. Нарежете шунката на кубчета.

В тавичка за печене или в йенска стъклена тава смесете всички съставки. Печете в загрята на 200
градуса фурна за около 30 минути. Добавете настърганите кашкавал и сирене и върнете отново
във фурната за още 10 минути.

 

Кремсупа от карфиол

Необходими продукти:

карфиол - 1 кг
картофи - 2 бр.
моркови - 1 бр.
чесън - 3 скилидки
копър - няколко стръка
краве масло - 50 г
краве сирене - 50 г
сол - на вкус

Начин на приготвяне:

Карфиолът се разделя на розички. Полива се със студена вода и се слага да заври. След това водата се изхвърля. В тенджерата се слагат отцеденият карфиол, картофите, морковите и чесъна.
Супата се залива с вода, така че да покрие зеленчуците до средата.

Вари се, докато омекнат зеленчуците. След това супата от карфиол се сваля от котлона, прибавят се солта, маслото и нарязаният копър. Кремсупата от карфиол се пасира, докато стане гладка.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?