Кралят на есенната трапеза: Трите най-вкусни и бързи РЕЦЕПТИ с карфиол
- 12:35, 30.10.2022
- 928
- 0
Карфиолът е зеленчук, който ако сте пропуснали досега да приготвяте, бързо трябва да си поправите грешката. Той е вкусен, лесен за приготвяне и изключително полезен. "Марица" ви предлага три бързи и ужасно вкусни рецепти, с които може да направите щастливи всички вкъщи!
Паниран карфиол
Необходими
продукти:
карфиол - 800 г
яйца - 2 бр.
брашно - 3 с.л.
черен пипер, сол,
растително масло
Начин на приготвяне:
Карфиолът, накъсан на цветчета, се полусварява в кипяща подсолена вода и се отцежда в сито.
Яйцата се разбиват и сесмесват с брашното,
размито с две супени лъжици студена отвара от карфиола, така че да се получи сравнително гъсто
течно тесто. Цветчетата от карфиола се топят в яйчената смес и се пържат в маслена баня от силно сгорещено растително масло. Панираният карфиол се наръсва с черен пипер.
Карфиол на фурна с кашкавал, сирене и шунка
Необходими продукти:
1 глава карфиол
150 г шунка
1 чаша настърган
кашкавал
1 глава лук
3 супени лъжици галета
50 мл разтопено масло
1 чаша настъргано сирене
1 чаша готварска
сметана
сол, черен пипер, риган
Начин на приготвяне:
Накъсайте карфиола на малки розички и го бланширайте за няколко минути. Отцедете го добре от
водата. Разтопеното масло се загрява в тиган. В него се запържва ситно нарязаният лук. Към него
се прибавя и сметаната. След като сметаната започне да завира, добавете подправките. Оваляйте карфиола в галетата. Нарежете шунката на кубчета.
В тавичка за печене или в йенска стъклена тава смесете всички съставки. Печете в загрята на 200
градуса фурна за около 30 минути. Добавете настърганите кашкавал и сирене и върнете отново
във фурната за още 10 минути.
Кремсупа от карфиол
Необходими продукти:
карфиол - 1 кг
картофи - 2 бр.
моркови - 1 бр.
чесън - 3 скилидки
копър - няколко стръка
краве масло - 50 г
краве сирене - 50 г
сол - на вкус
Начин на приготвяне:
Карфиолът се разделя на розички. Полива се със студена вода и се слага да заври. След това водата се изхвърля. В тенджерата се слагат отцеденият карфиол, картофите, морковите и чесъна.
Супата се залива с вода, така че да покрие зеленчуците до средата.
Вари се, докато омекнат зеленчуците. След това супата от карфиол се сваля от котлона, прибавят се солта, маслото и нарязаният копър. Кремсупата от карфиол се пасира, докато стане гладка.
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни