Следвайте ни

Класика в жанра: Домашна баница със сирене за ЗАКУСКА

viber icon

Баницата е една от най-любимите закуски на всеки българин, но повечето хора се плашат от предизвикателството да я направят сами. А не трябва, защото тя освен, че е много вкусна е и лесна и бърза за приготвяне. Убедете се с тази рецепта с готови кори:

Необходими продукти:

4 яйца

400 гр. кисело мляко

щипка сол

80мл. олио

250 гр. сирене

500 гр. фини точени кори за баница

за заливката :

 2 яйца

100 мл. прясно мляко

80 гр. масло

Как се приготвя: 

1. Приготвя се плънка, като в купа се счупват 4 яйца и леко се разбиват. Добавя се кисело мляко, сол и олио. Отново се разбърква.

2. Голяма кръгла тава 35-40 см. се намазва с масло. В нея се слагат 2 кори, поливат се с 6-7 с.л. от плънката.

3. Слага се малко сирене, следват кори, плънка, сирене и така до изчерпване на продуктите, като последните три кори не се мажат.

4. С тях се покриват останалите продукти в тавата. Прави се заливка: разбиват се 2 яйца и смесват с прясно мляко.

5. Корите в тавата се режат на квадрати и заливат със млякото и яйца.

6. Стопява се краве масло и се нанася върху заливката.

7. Фурната се загрява до 180С. Баницата се пече за 40 минути в ниската част на фурната.

8. След като е готова се нарязва и поднася.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?