Кето рецепта за вечеря: Чудно вкусна запеканка за отслабване
- 16:45, 12.01.2021
- 41 709
- 1
Нисковъглехидратното хранене, познато още като Кето диета, напоследък доби огромна популярност у нас. Януари е чудесно време да опитате някоя такава рецепта, защото освен, че води до отслабване, е и невероятно вкусно, а с тази запеканка ще си оближете пръстите.
Продукти
8 големи яйца
300 г наденички или кайма
½ ч. л. чесън на прах
80 г сметана
150 г сирене Чедър (нарязано на ситно или с ренде)
1 с. л. пресен магданоз (нарязан на ситно)
Хималайска сол на вкус
Черен пипер на вкус
180 г броколи (нарязани на цветчета)
50 г масло Гхи
Да пристъпим към приготвянето на кето запеканка:
Започваме със запържването в масло Гхи на нарязани на ситно наденички или на каймата, (на което сме се спрели) за около минутка. Добавяме малко чесън на прах за вкус и аромат.
Добавяме нарязаните на ситно броколи и карфиол и продължете и ги запържваме. Предпочитаме да ги запържим за допълнителен аромат преди добавяне към запеканката, но може да ги сварим или да запечем, ако предпочитаме.
След като ги запържим до златисто, вадим колбаса и зеленчуците от огъня.
В голяма купа разбиваме яйцата, сметаната, половината от сиренето Чедър, магданоз, сол и черен пипер на вкус.
Омазняваме малка тавичка с масло Гхи и подреждаме на дъното запържените наденички и зеленчуците на равномерен слой. Изсипваме яйчената смес върху наденицата и поръсваме отгоре останалото сирене Чедър.
Печем за около 30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса или докато яйцата се запекат и сиренето се разтопи, пише forlife.bg.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни