3906

Като в детството! Бухти с бити белтъци за закуска РЕЦЕПТА

Идеалната семейна закуска през почивните дни, пише Мейткитчън.

Необходими продукти:

брашно - 500 гр.
вода - 400 мл.
яйца - 3 бр.
сол - 1/2 ч.л.
олио за пържене - 150 мл. 

Начин на приготвяне:

Разделете белтъците от жълтъците.
Разбийте жълтъците с водата и към сместа прибавете брашното на порции. Бийте до пълното усвояване на брашното. Трябва да се получи гъста и лепкава смес.
В чиста и суха купа разбийте белтъците с щипка сол до твърда пяна.
Прибавете разбитите белтъци към тестото, като бъркате внимателно с дървена бъркалка или шпатула.
Загрейте олиото в дълбок съд. С лъжица гребвайте от тестото и в мазнината оформяйте малки бухтички.
Пържете бухтите до червеникав загар и от двете страни. Извадете ги върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина. Поднесете ги поръсени с пудра захар и с конфитюр по желание. 

За повече подобни рецепти, посетете следния кулинарен гид!

Анкета

Кой е най-големият проблем на българското училище?