Следвайте ни

Като купешките: Завъртете чудни банички по изпитана РЕЦЕПТА

viber icon

За тези банички сме се редили на опашки и още си спомняме за страхотния им вкус дълго след като сме пораснали. Ето как да си ги приготвим у дома, резултатът е гарантиран:

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

брашно - 1 кг
вода - 550 мл. студена
сол - 28 г
масло - 100 г
ЗА ПЛЪНКА
яйца - 6
сирене - 300 г
олио - за намазване

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ


От посочените продукти омесете гладко и твърдо тесто, което трябва да почине 10-15 минути. Разделете го на 10 топки и ги намазнете леко отгоре. Оставете също да починат за 10-тина минути.

В средата на всяка топка сложете по бучка масло, като разстилате тестото с ръце. Отгоре захлупете с втората такава топка и притиснете добре краищата им. Оставете да починат пак за 20 минути.

Върху намазнена повърхност разточете всяка топка (общо 5 на брой). С ръце я завъртете няколко пъти над главата си, както може би сте виждали пицарите да въртят тестото за пица.

Ако не можете да изпълните процедурата, просто издърпвайте тестото, докато се получи почти прозрачен лист. Така приготвените кори се напръскват с олио, а ако има дебели краища - отстранете ги.

Прегънете 4-те краища към средата на кората и оформете така правоъгълници. Разпределете пълнежа от натрошено сирене и яйца и прегънете на 2. Така приготвените банички се изпичат в умерена фурна до приятен загар, пишат майсторите от gotvach.bg.
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?