Какво се случва с храната, която остава от шведската маса?

Туристите в хотелите често употребяват храна от бюфет, но малко от тях дори се досещат какво става с остатъците от храната след закуска или обяд. Логично е да се предположи, че е малко вероятно да се изхвърлят толкова огромни количества храна. Тогава къде се използва тя?

Ако след всяка закуска или обяд се изхвърлят стотици килограми храна, хотелите ще фалират, пише pochivka.blitz.bg. Другият вариант е да се увеличават цените, но пък в условията на конкуренция повечето от местата се стараят да задържат ниски цени.

Доказано е, че „allinclusive“ системата е практически без отпадъци. Защо? Например останалата храна след закуска се използва за приготвянето на обяд или вечеря.

Например след закуска има парчета месо. Това е отлична основа за създаване на ново ястие за обяд - можете да го добавите към пилафа, или да направите соте от месо и зеленчуци, можете да използвате тази съставка за приготвяне на месна салата.

След вечеря има и продукти, които се обработват и от тях се приготвя „нощна“ супа. Това ястие обикновено се сервира за туристи, които пристигат след полунощ.

С други думи, туристите също често ядат онова, което са имали преди закуска или обяд. 
На почивка си заслужава да се въздържате от различни супи, особено пюре. Малко вероятно е да разберете от какво е направено това ястие, тъй като съставките се раздробяват до хомогенна маса.

Също така не се препоръчва да се ядат сложни ястия от бюфета. Например, това може да са задушени зеленчуци със сос, задушено месо в сос и др. Много е вероятно те да са преработени остатъци от бюфет.

По-добре предпочитайте прости и лесни ястия - обичайното парче печено месо, отделна гарнитура, отделни зеленчуци. Само в този вариант ще ядете качествена и здравословна храна.

Все пак трябва да знаете, че не всички отпадъци се използват за приготвяне на нови ястия. Храна от чиниите на туристите често отива направо за хранене на животни, предимно котки и пилета. 

Цикълът на преработката на храни трае не повече от 1 ден, така че едва ли ще намерите гниеща или развалена храна.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?