Следвайте ни

Какво готвят звездите? Ивана прави вълшебни бутчета, Криско - майстор на риба меч

viber icon

Какво похапват родните звезди, за да изглеждат толкова добре? Продължаваме да ви предлагаме любимите им рецепти, за да ви вдъхновим да ги опитате и вие. Този път царе в кухнята са родните певци. За любителите на месо сме подбрали рецептата на Ивана - пилешки бутчета с портокал. Криско, който се оказва скрит кулинарен талант, харесва малко по-нестандартните съставки. Той явно подхожда смело и със замах не само в музиката, като една от любимите му рецепти е с риба меч. Рецептата на Николина Чакърдъкова за печени патладжани няма да остави вегетарианците разочаровани, а за десерт се доверяваме на Петя Буюклиева и едно от любимите ѝ сладки изкушения. 

Пилешки бутчета "ала Ивана" 

Необходими продукти:

3 пилешки бутчета

2 портокала

80 г масло

сол

черен пипер

червен пипер

Начин на приготвяне:

Изцедете сока на единия портокал, а другия измийте и нарежете необелен на шайби с дебелина около 5 мм. Натъркайте бутчетата със сол и черен пипер. Сложете ги в йенска тавичка и ги поръсете с червен пипер. Налейте малко вода. Върху тях нарежете на тънко маслото и печете в загрята фурна. От време на време поливайте с лъжица от масления сок, който се отцежда, за да не изсъхнат отгоре. Когато порозовеят, добавете върху тях портокаловите кръгчета. Продължете да печете до златисто, като отново поливате периодично. При сервиране поръсете с прясно изцедения портокалов сок и залейте със соса от печеното.

Криско - риба меч на грил

Необходими продукти:

4 филета от риба меч

сол и пипер

балсамов оцет

2 стръка магданоз

За дресинга:

5 с.л. зехтин

1 ч.л. риган

1 лимон сок

сол

пипер

Начин на приготвяне:

Направете дресинга за рибата, като смесите посочените продукти. Намажете грил-тиган със салфетка, напоена с олио, и сложете две филета. Печете рибата от двете страни. Когато е почти готова, я залейте с 1-2 с.л. от дресинга. Като я извадите в чиния, отново подправете с дресинга. Криско гарнира рибата с домашно картофеното пюре.

Лимоновият мус на Петя Буюклиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 100 г лешници, 1 лимон, 3 с.л. захар, 1 опаковка сметана,150 мл мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Лешниците се смилат на трохи и се прехвърлят в купа. Кората на един лимон се настъргва, отстранява се бялата част и средната ципа и лимонът се разрязва на четири части. Кората се смила с 3 с.л. захар. Сметаната се разбива на сняг със 150 мл прясно мляко. Лешниците се прибавят към лимона, а всичко заедно се смесва със сметаната. Десертът се разпределя в купички и се слага в хладилник, преди да се поднесе

Празничните патладжани на Николина Чакърдъкова

Необходими продукти: 2-3 патладжана500 г сирене1 връзка копър2-3 скилидки чесънзехтин, оцет

Начин на приготвяне: Патладжаните се изпичат и обелват, след което се слагат в купа да се изцедят от горчивата вода. През това време се приготвя маринатата, като се смесват зехтин, чесън и копър. Изкиснатите патла-джани се слагат в маринатата за един час след това се овалват в зехтина обилно, намачкват се с вилица и отгоре се слага сирене.

 

Златна Недева

Златна Недева

Журналист

Златна Недева е завършила мултимедийна журналистика в Бормутския университет в Англия. Работила е като радиожурналист в няколко английски медии. Присъединява се към екипа на „Марица“ през 2021 година.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?