49
Следвайте ни

Какво е най-важно при навиването на постните зелеви сармички

viber icon

Зелевите листа трябва да се почистят внимателно от жилките, преди да навиете постните зелеви сармички, иначе ще ги дъвчете трудно, съветват опитни кулинари. А ето и рецептата:


Необходими продукти:


250 г ориз
 1/2 глава лук
5 с.л. олио
100 г стафиди
черен пипер, червен пипер, 
чубрица, сол
листа кисело зеле
1 ч.ч. сок от кисело зеле


Начин на приготвяне:


Лукът се нарязва на ситно. Смесва се с измития ориз, стафидите, олиото и подправките. Всичко се разбърква добре. Зелевите листа се почистват от жилките. Във всяко се слага по малко от плънката и се свиват сармички (не много стегнато). На дъното на тенджера се слагат 2-3 зелеви листа. Отгоре се подреждат сармите. 


Похлупват се с чиния и се заливат с 2 ч.ч. вода и 1 ч.ч. зелев сок. Слагат се на котлона и се варят на 
слаб огън около 1 час.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?