Следвайте ни

Как лесно да стерилизираме бурканите

viber icon

Въоръжете се с достатъчно голяма тенджера, щипки за буркани (има ги във всяка железария) и домакинска кърпа. Лесно е!

Стъпка 1: предварително стерилизирайте бурканите и капачките във вряща вода за 10 минути. Напълнете ги до линията на буркана с горещото сладко и почистете с кърпа от евентуални остатъци по ръба. Затворете с капачката, като завъртите достатъчно добре, но не прекалено силно.

Стъпка 2: застелете дъното на достатъчно голяма и висока тенджера с кухненска кърпа и напълнете до половина с вода (не забравяйте, че нивото <210> ще се вдигне, когато поставите бурканите). Изчакайте да заври и внимателно поставете бурканите вътре с помощта на щипките, като оставяте около един пръст разстояние между тях.

Стъпка 3: ако водата не покрива бурканите, добавете още вряща вода - искате да стерилизирате целия буркан, включително капачката.

Стъпка 4: оставете ги за 10 минути да се стерилизират, извадете ги внимателно с помощта на щипките и ги оставете върху кърпа да се охладят.

Стъпка 5: след като са напълно изстинали, направете теста с капачката - като я натиснете в центъра, тя не трябва да се движи нагоре-надолу.

Готовите сладка съхранявайте на тъмно и хладно място и консумирайте до една година.


 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?