Следвайте ни

Как да сварим вкусен ориз

viber icon

Тайната е в кокосово масло - първо сложете водата да заври и когато кипне, добавете малко кокосово масло. После сложете ориза и го сварете според указанието на опаковката му. Тук идва и следващият важен момент.

След сваряване трябва да проявите търпение. Не бързайте да хапнете сготвеното ястие, а го оставете за половин денонощие в хладилник. После то е готово за консумация.

Каква е целта на тази техника? Веществата в кокосовото масло изменят състава на ориза и улесняват неготово усвояване от храносмилателната ни система. Като резултат калориите в състава му намаляват. Процесът е допълнително подпомогнат и заради охлаждането на сварения ориз след приключване на готвенето.

 

 

Коментари (1)

Преподавател по Биохимия

Преподавател по Биохимия

05.02.2021 | 08:43

Авторът на статията да вземе да се огромоти. Пишете абсурди. По принцип добавянето на мазнини в храната забавя усвояването на въглехидратите. Но ако допуснем, че кокосовото масло улеснява усвояването на уриза, то тогава приетите калории няма да са по малко, а повече. Включително и тези от кокосовото масло.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?