Следвайте ни

Как да приготвим пастата, без да чакаме водата да заври?

viber icon

Кулинарните подвизи в забързаното ежедневие не са по силите на всеки. Какво можем да сготвим, когато времето ни е ограничено и бързаме за следващата важна задача?

Едно от най-любимите ястия на всички са спагетите, макароните, талиателите и изобщо всички други подобни изделия.

Как да сварим пастата, без да чакаме водата да се свари (ВИДЕО)

 

Но нямате време да чакате водата да заври? Оказва се, че няма нужда! Има и друг начин за приготвяне на тестени изделия и той коренно се различава от този, с който сме свикнали.

Опитайте да готвите макаронени изделия по този начин и направо ще се преродите.

И така – всички сме свикнали да готвим макаронени изделия в голям съд и с много вода. Изчакваме докато водата заври и поставяме макароните във вряща вода. Понякога те се варят толкова дълго време, че търпението ни направо изчезва.

Оказва се, че това не е необходимо да се прави.

Когато следващия път готвите паста вземете голяма тенджера, сложете в нея необходимото количество тестени изделия и ги залейте със студена вода (до толкова, че да бъдат изцяло потопени под водата).

Поради факта, че водата е студена, пастата няма да залепне и ще се сготви перфектно. Все още трябва периодично да разбърквате пастата, но ще ви отнеме много по-малко време да я приготвите. Малко преди водата да заври изключете котлона и махнете тенджерата от котлона. Това е!

След като сготвите тестените изделия не изсипвайте водата в мивката. Пастата съдържа много нишесте, което се отделя по време на варенето. Течността, останала след готвене, съдържа същото нишесте, което е отлична основа за сосове. Те ще бъдат по-вкусни, по-равномерни и по-плътни.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?