Следвайте ни

Кафето е скучно? Опитайте тези различни рецепти за нови изживявания

viber icon

Кафето е неизменен спътник в сутрините на повечето хора по света и макар да сме свикнали да го приемаме по един и същи начин, има рецепти, които ще отворят сетивата ви за нови изживявания с живителната течност. Подбрахме 3 напитки с кафе с екзотичен и различен вкус, които ще ви станат любими.

Далгона кафе

Тази екзотична напитка стана популярна преди година в Корея, а после манията се пренесе из целия свят. Чонг Ил-у актьор и водещ тв шоуто "Звездни мастър шефове", си поръчал в заведение кафе с разбита сметана. Вкусът на специалитета му напомнил за карамеления десерт от детството му, наречен Dalgona. И така модата на крем-кафето започва да печели привърженици.

За 1 порция са нужни: 1 с.л. кафе на гранули, 1–3 ч. л. захар, 150 мл прясно мляко

Смесете разтворимото кафе и захарта, сложете 1 с.л. гореща вода и разбъркайте с миксер за фрапе, докато не получите гъста и светла пяна. Загрейте млякото и го сложете в голяма чаша. С лъжица внимателно изсипете отгоре ароматната смес.

Бронирано кафе

Създадено е от американеца Дейв Еспри след завръщането му от Тибет. Добавянето на масло придава на кафето сметанов вкус и доста гладка текстура. Смята се, че този вид напитка помага за по-добрата концентрация сутрин.

За 1 порция са нужни: 150 мл сварено по любим начин кафе, 2 с.л. масло от заквасена сметана 82% или кокосово масло, захар по желание 

Излейте горещото кафе в блендера, добавете маслото и захарта и разбийте за 2-3 минути. Изсипете в подгрята прозрачна чаша и сервирайте.

Синьо лате

Красивият син нюанс на тази млечна напитка се придава от цветове на пеперудения грах - растение от семейство Бобови.

За 1 порция са нужни: 70 мл еспресо, 1 ч.л. изсушени цветове от пеперуден грах (син чай), 150 мл мляко, пригодено за капучино, 1/2 ч.л. ванилена захар

Загрейте млякото до около 70 градуса и изсипете сините цветчета. Оставете течността, докато придобие син нюанс, и след това прецедете. Разбийте млякото с миксер до получаването на въздушна пяна, добавете ванилената захар и разбъркайте отново. Излейте млечната пяна върху еспресото в прозрачна чаша.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?