Жестока закуска: Златисто гьозлеме със сирене и пресен лук

Вкусно гьозлеме, което ще ви накара да си оближете пръстите и се приготвя бързо и лесно.

Необходими Съставки
кори за баница - 3 бр. къпани
сирене - 200 г
зелен лук - 3 стръка
олио - 50 мл
масло - 125 г
вода - 3 с. лъжици

Начин на приготвяне
Запържва се леко зеленият лук с половината олио, в купичка се смесват водата и половината разтопено масло и с четка се намазва цялата кора.

В средата на корите се слагат сиренето и лукът, загъва се кората да се получи квадрат, като при всяко сгъване се маже с водата и маслото, за да се запечата.

Загряват се в тиган останалата част от олиото и маслото.

Пържи се до получаването на златист загар на гюзлемето.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?