Изпитана рецепта: Салата "Скандинавия"
- 17:00, 07.02.2020
- 7512
- 2
Необходими продукти:
2 с.л. сметана 10% масленост, 4 с .л. обезмаслено мляко, 1 ч.л. пикантна горчица, захар на вкус, филе от консервирана сельодка - 70-80 гр, 1 ябълка, 100 гр зеле, 100 гр зелена салата, 1 връзка копър
Начин на приготвяне:
Сметаната и киселото мляко се смесват до хомогенност. Добавя се горчицата с щипка захар.
Филето на рибата се нарязва не неголеми парчета. Ябълката се измива, изчиства се от семките и се нарязва на 4 части. Нарязва се на кубчета. Зелето се измива, нарязва се на тънки ивици. Смесва се с ябълката и се залива със сметановата смес.
Зелената салата се измива и се слага на дъното на съда, в който ще се сервира. Отгоре се слагат парчетата риба, а върху нея сместа от ябълката и зелето. Поръсва се с копър. Сервира се с пълнозърнест хляб или сухари.
Източник: womenspb.ru
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни
2 коментара
Отговори
Отговори