Изненада за закуска: Кекс пухкавелко

Необходими продукти:

4 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
200 мл прясно мляко

3 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
1 ч.л. какао

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта. Постепенно добавяме останалите продукти и продължаваме да бъркаме с миксера. Накрая останалата част по стените от сместа я смесваме с какаото и изсипваме в средата равномерно. С ножа леко разбъркваме сместа отгоре да се получи някаква шарка от тъмната смес.

Във форма за кекс слагаме хартия, може и с омазнена и набрашнена форма. Изсипваме сместа. Печем шарения кекс в предварително загрята фурна на 170°C 20 минути само на долен реотан във фурната, после и двата пак на 170°C още 15-20 минути, но вече следим да не прегори. Ако се налага, покриваме с алуминиево фолио.

За готовността на пухкавия кекс проверяваме с дървен шиш. След изпичане оставяме още няколко минути във фурната, но при отворена врата. Обръщаме кекса Пухкавелко в подходяща чиния и поръсваме с пудра захар.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?