Изненада за закуска: Кекс пухкавелко
- 05:05, 29.06.2020
- 20 992
- 0
Необходими продукти:
4 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
200 мл прясно мляко
3 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
1 ч.л. какао
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта. Постепенно добавяме останалите продукти и продължаваме да бъркаме с миксера. Накрая останалата част по стените от сместа я смесваме с какаото и изсипваме в средата равномерно. С ножа леко разбъркваме сместа отгоре да се получи някаква шарка от тъмната смес.
Във форма за кекс слагаме хартия, може и с омазнена и набрашнена форма. Изсипваме сместа. Печем шарения кекс в предварително загрята фурна на 170°C 20 минути само на долен реотан във фурната, после и двата пак на 170°C още 15-20 минути, но вече следим да не прегори. Ако се налага, покриваме с алуминиево фолио.
За готовността на пухкавия кекс проверяваме с дървен шиш. След изпичане оставяме още няколко минути във фурната, но при отворена врата. Обръщаме кекса Пухкавелко в подходяща чиния и поръсваме с пудра захар.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни