4232

Изкуство в чиния! Сочна пилешка лазаня с гъби за обяд РЕЦЕПТА

Цялото семейство ще ахне по тази вкусотия

 

Необходими продукти за пилешката лазаня:

За пилешката смес:

2 супени лъжици зехтин или слънчогледово олио

500 г пилешко филе, нарязано

½ червена люта чушка, почистена от семките и нарязана на ситно

2 големи скилидки чесън, смачкани

200 г гъби, нарязани

200 г бейби спанак

2 ч. л. царевично брашно

200 г заквасена сметана

1 супена лъжица прясно нарязан магданоз

За соса:

400 г нарязани домати, от консерва

2 супени лъжици доматено пюре

1 с. л. наситнени листа от мащерка

сол и прясно смлян черен пипер

За сглобяване:

50 кори за лазаня

150 г чедър, настърган

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200C.

За да направите пилешката смес, сложете олиото в тиган на силен огън. Добавете парчетата пиле и запържете бързо до златисто. Добавете лютата чушка, чесъна и гъбите, запържете за няколко минути. Добавете спанака и разбъркайте, докато омекне.

Измерете царевичното брашно в малка купа и разбъркайте в 2 супени лъжици вода, докато сместа стане гладка.

 
Добавете заквасената сметана и магданоза в тигана с пилето и разбъркайте. Изсипете сместа от царевично брашно и разбъркайте, докато се сгъсти. Заделете.

За да направите соса, смесете доматите, доматеното пюре и мащерката в купа. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.

Потопете корите за лазаня във вряла вода за няколко минути, докато омекнат, пише iwoman.bg.

Наредете един слой кори лазаня на дъното на подходяща тава. Изсипете с лъжица половината от пилешката смес. Залейте с една втора от доматения сос. Отгоре се нареждат пак кори лазаня. Повторете слоевете отново. Завършете с кори. Поръсете отгоре с настърган чедър и печете 35-40 минути.

Анкета

Кой е най-големият проблем на българското училище?