4232

Изкуство в чиния: Ароматни пържени кюфтенца с кашкавал РЕЦЕПТА

Необходими продукти за пържените кюфтета с кашкавал:

500 грама кайма (най-добре смес)

1 филийка сух хляб

80 грама кашкавал

1 чаена лъжичка смлян кимион

1/2 чаена лъжичка черен пипер

1 кафена чашка прясно мляко

1 глава кромид лук

 

Начин на приготвяне:

Каймата се смесва с дребно нарязания лук, подправките и хляба, предварително накиснат в млякото, пише iwoman.bg.

От сместа с навлажнени в подкиселена вода ръце се оформят кюфтета, като при оформянето им в средата се вдлъбнатина, в която се поставя нарязаният на дребни кубчета кашкавал.

Кюфтета се пържат в силно загрято олио до готовност. Сервирайте с подходяща гарнитура.

Анкета

Кой е най-големият проблем на българското училище?