1553

Изкусителна закуска: Баница с праз, бекон и сирене РЕЦЕПТА

ThinkStock/Guliver

Днешното ни предложение е за бърза и вкусна баница.
 
 
Необходими продукти:

3 връзки праз
1 скилидка чесън
1/2 ч. л. червен пипер
330 г краве сирене
350 г пушен бекон
100 г свинска мас
1/4 ч. л. ким
сол и черен пипер на вкус
за тестото:
500 г брашно (+ за плота)
1 ч. л. сол
1 с. л. червен винен оцет 

 

Начин на приготвяне:

Нарежете праза и чесъна на ситно и задушавайте под капак в половината от маста и 50 мл вода, докато омекнат. Овкусете със сол и черен пипер. Дръпнете от котлона и оставете да се охлади. Поръсете с кима и червения пипер и разбъркайте.

Нарежете бекона на кубчета и го пуснете в студен тиган без мазнина. Загрейте съда и пържете бекона, докато стане златист. Охладете го.

Разбъркайте брашното със солта. Налейте около 250 мл хладка вода и оцета. Замесете гладко тесто. Оставете го да почине за около 30 минути, увито във фолио за свежо съхранение.

Разделете тестото на 6 топки и от всяка топка върху набрашнен плот разточете тънка кора. Всяка кора поръсете с праз, бекон и натрошено сирене. Завийте рула с помощта на кърпа.

Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Рулата завийте като охлюв в намазана с мас тава. Намажете и отгоре с останалата разтопена мас. Изпечете баницата до златисто – за 30 минути. 

Извадете от фурната и покрийте с кърпа за 15-20 минути, пише edna.bg. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?