Следвайте ни

Изкушение: Смокини с черен шоколад и морска сол

viber icon

Изберете по-твърди, добре узрели смокини. Измийте ги и ги подсушете. Разрежете ги с остър нож в една посока, за да остане гладък разрезът. Прави се глазура от 1 ч.л. мед и 1 ч.л. вода. С четчица намазваме разреза на смокините и оставяме да изсъхне. Глазурата запазва свежия цвят на плода и го подчертава.

На водна баня стопяваме 100 г черен шоколад 85%. Оставяме го да изстине до 32-35° и тогава потапяме смокините до половината в шоколада. Оставяме да стегне в хладилник за 5-10 минутки и тогава поръсвам със солените кристали. После отново поставяме смокините в хладилник. Сервираме охладени! Черен шоколад и кристалчета сол е невероятна комбинация. А чашка хубаво уиски подчертава вкуса на десерта!

(Рецептата е на Христо Христов)

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?