Изкушение на масата! Пилешки гърди в сладко-кисел сос с перфектната гарнитура РЕЦЕПТА
- 19:45, 10.08.2024
- 20:11, 10.08.2024
- 1447
- 0
Пилешки гърди в сладко-кисел сос: Рецептата, която ще преобрази вечерята ви с чудесна гарнитура!
Тя не е никак сложна, но е от няколко компонента, така че трябва да си предвидите време за всеки един. Предлагаме ви цялостно ястие, което да сервирате на вашето семейство или ако очаквате гости.
Необходими продукти:
2 пилешки гърди
1/2 ч.ч. брашно
1 яйце
1 ч.ч. галета
1 авокадо
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. зехтин
3 ч.ч. Сол
1 Черен пипер
За соса:
1 1/2 с.л. сос уорчестър
80 мл. доматен сос
1 с.л. соев сос
1 ч.л. горчица
За гарнитура:
100 г ориз
2 яйца
1 ч.л. горчица
Начин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата е да смесите брашното със сол и черен пипер. В друга купа се разбива яйцето, а в трета се слага галетата.
След това нарежете пилешките гърди хоризонтално, за да се образуват две тънки филета. Месото първо се овалва в брашното, след това в яйчената смес и накрая в галетата, пише actualno.com.
Запържете месото от двете страни, след като сте сгорещили мазнина в подходящ тиган. Трябва да стане златисто. След като е готово го оставете настрани, за да се отцеди от излишната мазнина.
Пристъпете към гарнитурата. Сварете ориза в съотношение с водата 1:2. През това време в намазнен тиган се приготвят яйцата на очи. В купа се разбъркват сос уорчестър, доматен сос, соев сос и горчица.
Сервирате филето със соса и се гарнира с ориза и яйцето.
Приятен апетит!