3906

Изкушение на масата! Пилешки гърди в сладко-кисел сос с перфектната гарнитура РЕЦЕПТА

Пилешки гърди в сладко-кисел сос: Рецептата, която ще преобрази вечерята ви с чудесна гарнитура!

Тя не е никак сложна, но е от няколко компонента, така че трябва да си предвидите време за всеки един. Предлагаме ви цялостно ястие, което да сервирате на вашето семейство или ако очаквате гости.

Необходими продукти:

2 пилешки гърди
1/2 ч.ч. брашно
1 яйце
1 ч.ч. галета
1 авокадо
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. зехтин
3 ч.ч. Сол
1 Черен пипер

 

За соса:

1 1/2 с.л. сос уорчестър
80 мл. доматен сос
1 с.л. соев сос
1 ч.л. горчица
За гарнитура:

100 г ориз
2 яйца
1 ч.л. горчица

Начин на приготвяне:

Първа стъпка от рецептата е да смесите брашното със сол и черен пипер. В друга купа се разбива яйцето, а в трета се слага галетата.

След това нарежете пилешките гърди хоризонтално, за да се образуват две тънки филета. Месото първо се овалва в брашното, след това в яйчената смес и накрая в галетата, пише actualno.com.

Запържете месото от двете страни, след като сте сгорещили мазнина в подходящ тиган. Трябва да стане златисто. След като е готово го оставете настрани, за да се отцеди от излишната мазнина.

Пристъпете към гарнитурата. Сварете ориза в съотношение с водата 1:2. През това време в намазнен тиган се приготвят яйцата на очи. В купа се разбъркват сос уорчестър, доматен сос, соев сос и горчица.

Сервирате филето със соса и се гарнира с ориза и яйцето.

Приятен апетит! 

Анкета

Кой е най-големият проблем на българското училище?