Следвайте ни

Искате нещо вкусно и бързо за ВЕЧЕРЯ? Чесновият ориз ще ви смае

viber icon

Обещаваме, че рецептата за чеснов ориз ще ви стане любима, заради лесното ѝ приготвяне и неповторимия вкус.

Съставки:

6-8 скилидки чесън много фино нарязани

2-3 супени лъжици растително масло 

2 ½ чаени лъжички чесън смлян

4 супени лъжици масло, осолено или несолено (по ваш вкус)

1 ½ чаши бял ориз 

2 ½ чаши пилешки бульон

сол

бял пипер

Инструкции:

Загрейте олио в голяма тенджера на умерен огън. Добавете резенчета чесън и сотирайте, бъркайки непрекъснато, до златисто и свежо. Прехвърлете върху хартиени кърпа, за да се отцеди чесъна. Излейте излишното масло, след което върнете на печката.

Добавете 2 супени лъжици масло. След като се разтопи, добавете чесън. Гответе 11 минути или докато чесънът започне да става светло златист и маслото добие добър аромат на чесън. Добавете ориз, разбъркайте, за да смесите с чесновото масло.

Добавете бульона, поставете капак върху тенджера. Оставете да заври, след което веднага намалете котлона до средно ниско. Гответе 12 - 15 минути или докато течността се поеме от ориза. Махнете от котлона, но оставете капака на тенджерата. Нека почива 10 минути преди консумация, пише actualno.com. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?