Следвайте ни

Идва време за излети! Какво да сложим в кошницата за пикник

viber icon

Студените дни си отиват, макари с известно закъснение тази пролет, и идва топлото време с едно от големите си изкушения: да си направим пикник сред природата. А чистият въздух, движенията на открито и приятната компания събуждат добър апетит. Трябва да се погрижим храната, която ще носим на излета, да е лека, свежа и разнообразна. Въпреки че все още сме далеч от лятото, има достатъчно пролетни храни, които ще ни заредят с  витамини и минерали. Освен сготвените ястия, в кошницата за пикник може да сложим и свежи разядки за похапване по пътя. В по-голяма кутия нареждаме добре измити плодове и зеленчуци. А в друга - пълнени пресни чушки с намачкано сирене, което по желание може да размесим със ситно нарязан магданоз. Тази витаминозна храна се харесва еднакво на деца и възрастни. А ето и няколко наистина лесни рецепти за вкусни изкушения, които да вземем на пикника.  

Сандвичи с пиле и авокадо

Необходими продукти: 

2 пилешки гърди

100 г брашно

1 яйце

¼ ч.ч. мляко

3 ч.л. олио

2 бр. авокадо

½ лайм

4 питки или хлебчета по ваш избор

2 домата

1 айсберг

Начин на приготвяне:

Разрежете пилешките гърди по​ средата по дължина, така че да са с еднаква дебелина. Разбийте яйцата и ги смесете с млякото. Оваляйте пилето в брашното, след това в сместа от яйца и мляко и след това пак в брашното. Загрейте олиото в тиган и пържете пилешкото за около 4-5 мин. от всяка страна. След това намачкайте авокадото, прибавете сока от лайм и щипка сол и намажете пастата на хлебчетата. След това сложете лист айсберг, резен домат, парче пиле и най-отгоре другото хлебче.

Шишчета с моцарела и чоризо

Необходими продукти:

150 г сирене манчего

Чоризо

Грозде 

Мини топчета  моцарела 

Листа пресен босилек

Прошуто 

Начин на приготвяне:

Нарежете сиренето манчего на кубчета и увийте всяко от тях с парче чоризо. Набодете ги на шишче, като на всеки шиш слагате и по едно грозде. Наредете шишчетата в тава и ги сложете във фурната на 180 градуса за 5 минути. След това ги оставете да изстинат. На други шишчета набодете топче моцарела, лист босилек и прошуто.  

Златна Недева

Златна Недева

Журналист

Златна Недева е завършила мултимедийна журналистика в Бормутския университет в Англия. Работила е като радиожурналист в няколко английски медии. Присъединява се към екипа на „Марица“ през 2021 година.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?