4232

Идея за обяд: Вкусно пиле по тайландски РЕЦЕПТА

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

пилешко филе - 450 г
кокосово мляко - 400 мл
лук - 1 бр, кромид
чесън - две скилидки
соев сос - 1 с.л.
кетчуп - 2 с.л.
кафява захар - 1 с.л.
джинджифил - 1 - 2 щипки
лют червен пипер
зехтин
сол
царевично нишесте - 1/2 ч.л.
фъстъчено масло - 1 - 2 с.л., по желание

ГАРНИТУРА
ориз - 1/3 ч.ч.
куркума - 1 щипка
масло
вода - 1 ч.ч.
сол

 



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Обелваме и измиваме лука и чесъна. Лука настъргваме на ренде, а чесъна нарязваме на ситно. След което ги запържваме в тиган с капак и добавен в него зехтин, на умерен огън, за около 1-2 минути.

Добавяме кетчупа, захарта и подправките. Разбъркваме до хомогенна смес за минута-две.

Включваме и нарязаното на малки парчета месо, предварително накиснато в соевия сос. Разбъркваме докато месото побелее.

Изливаме и кокосовото мляко към месото. Оставяме да къкри, покрито с капака на тигана за около 20 минути на тих огън. Разбъркваме периодично ястието, за да не загори, пише gotvach.bg.

Пет минути преди да изключим котлона, добавяме и разтвореното в малко вода царевично нишесте, при периодично разбъркване.

Гарнитурата приготвяме, като сваряваме ориза и добавяме към него куркума, масло и сол.

Поднасяме ястието топло. Предложих с препечени парчета тортила, намазани с масло и поръсени с чесън на прах!

Да ви е сладко!

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?