49

Идеалното мезе за бира: Хрупкави пилешки чеснови хапки

Лятото дойде и бирата ни става най-добър приятел в жегата. Ето кое е най-вкусното мезе за студеното пиво, което се приготвя за минути.

Продукти:
3 чаши брашно
2 чаени лъжици чесън на гранули
½ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица черен пипер
2 яйца
2 супени лъжици пресен лимонов сок
Олио за пържене
3 бр. пилешки гърди, нарязани на кубчета 


Приготвяне:
Смесете брашното, чесъна, солта и пипера в купа. Разбъркайте. Отделно разбийте яйцата с лимоновия сок, пише az-jenata.bg. Загрейте олиото в тенджера на средна температура. 

Потопете всяко късче пилешко в брашното, след това в яйцата, след това обратно в брашното. Пържете до златисто. Отцедете върху хартия преди сервиране. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?