4232

Идеални за постите! Бързи и лесни: Бобени кюфтенца за обяд РЕЦЕПТА

Насладете се на това вълшебство в чиния

 

Необходими продукти:

1 голяма консерва боб 

2 големи моркова

2 скилидки чесън

1 връзка пресен лук

100 г галета или натрошен стар хляб

1 и 1/2 ч.л. кимион

зехтин

черен пипер

сол

1/2 връзка магданоз

 

 

Начин на приготвяне:

Морковите се обелват и настъргват на едро ренде, след което се задушават в малко зехтин докато омекнат. Когато са готови може да прибавите към тях и нарязания на ситно лук. Отцедете боба и го пасирайте в блендер. След като се получи гладко пюре може да го прехвърлите в голяма купа.

Прибавете галетата, морковите и лука, стрития чесън, подправките и нарязания магданоз. Разбъркайте добре сместа, покрийте с фолио и оставете за 30 мин. в хладилника да стегне., пише az-jenata.bg.

След това оформете кюфтета, които подредете върху намазана със зехтин и покрита с пергаментова хартия тава. Върху всяко кюфте капнете по 2-3 капки зехтин. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност (около 20 минути).

Анкета

Ще имаме ли редовно правителство или пак отиваме на предсрочни избори?