Следвайте ни

Идеалната закуска: Добруджанки, които се топят в устата

viber icon

За вкусно начало на деня се поглезете с тези добружанки, които се топят в устата.

Необходими Продукти
яйца - 3 бр.
брашно - 300/400 г
сирене - 300 г
сода бикарбонат
кисело мляко - 1/2 кофичка
олио - 1/2 ч.ч.
жълтък - за намазване

Начин на приготвяне
В купичка си смесваме млякото и содата и оставаме настрани.

В друга по-голяма си разбиваме яйцата, добавяме сиренето, а след това млякото и олиото.

След това започваме да добавяме и брашно, като количеството му може да е повече или по-малко от отбелязаното.

Слагаме толкова, че сместа да не е течна, но да не е и съвсем суха, пише gotvach.bg.

Загряваме фурната на 180°C и в тавичка си слагаме хартия за печене.

Взимаме от сместа за сиренките с лъжица и слагаме върху тавичката във формички, каквито си пожелаем.

Намазваме с жълтък и печем добруджанките около половин час до златисто.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Мама Божка

Мама Божка

15.09.2021 | 15:10

Това си е чист солен кекс. А това на снимката е питка или тутманик.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?