3906

Хрупкави отвън, сочни отвътре! Най-вкусната РЕЦЕПТА за пилешки хапки за обяд

Забравете всички други! Най-добрата рецепта за пилешки хапки – хрупкави, сочни и неустоими

 

Случвало ли ви се е да отидете в ресторант, в който да ви сервират пилешки хапки и да се зачудите как е възможно да са толкова вкусни, а всички ваши опити у дома да са неуспешни? Днес ще споделим с вас как може да си направите най-вкусните пилешки хапки, които някога сте опитвали. Те многократно ще надхвърлят тези, които ви поднасят в ресторантите.

Изключително сочни са, а специфичният вкус на разтопен и запечен кашкавал буквално ще ви омагьоса. Децата ги обожават, а възрастните ги похапват в компанията на бира, защото те са прекрасно мезе.

Хубавото е, че пилешките хапки могат да се поднесат като предястие или като основно, ако ги гарнирате с пържени картофки или свежа салата. Хапките се приготвят за половин час. Всяка една стъпка е лесна, така че домакините биха се справили безпроблемно с направата на тази вкусотия. Може да ги сервирате и със сос по ваш избор.

 

Как се приготвят вкусните пилешки хапки?

Необходими продукти:

Пилешко филе – 400 гр
Кашкавал – 100 гр
Яйца – 2 броя
Брашно – ½ чаена чаша
Магданоз – ½ връзка
Олио за пържене – 200 мл
Сол на вкус
Черен пипер на вкус


Какви са стъпките в приготвянето на пилешките хапки?

 

Най-напред се заемете със сваряването на пилешкото месо в подсолена вода. Когато е готово, го отцедете, охладете го и го нарежете на хапки, чиято големина е приблизително еднаква.

 

В средно голяма купа разбийте яйцата, добавете настъргания кашкавал, брашното, черния пипер, солта и нарязания на ситно магданоз. Тази смес се бърка много енергично и след това към нея се прехвърлят и нарязаните на хапки пилешко месо.

Разбъркайте добре, за да могат хапките да се овалят равномерно в панировката.


В дълбок съд загрейте олио. С помощта на лъжица гребвайте по едно парче пилешко месо с панировка и изсипвайте в тигана. Хапките се пържат до златисто.

Изваждайте ги върху кухненска хартия, за да може да се отцеди излишната мазнина от тях. Може да ги поднесете със свежа салатка или с пържени картофки, пише actualno.com.

Те са чудно мезе към чаша студена бира. Господата ги обожават, а децата не могат да им се наситят. Задължително пробвайте рецептата, ще останете много доволни.

Добър апетит! 

Анкета

Как оценявате новото редовно правителство "Желязков"?