Хрупкави и вкусни! Чушки бюрек за обяд РЕЦЕПТА
- 11:30, 29.11.2024
- 11:53, 29.11.2024
- 20 868
- 0
За един вкусен, семеен обяд!
Необходими съставки:
чушки 8 броя печени и обелени
яйца 4 броя
сирене 200 грама
чесън 2 скилидки
магданоз 1/4 връзка
брашно 50 грама
галета 50 грама
Рецептата:
Първата стъпка от рецептата за чушки бюрек е подготовката на чушките. Добре е чушките да са предварително изпечени и обелени, както и напълно изстинали. Дали ще изпечете чушките на котлона, на барбекюто или на скара е въпрос на избор. Добре е да изберете чушки със среден размер, нито много малки, нито много големи, защото ако са много големи, то ще поемат много плънка.
Обелените и почистени чушки оставете добре да се отцедят.
Разбийте 3 от яйцата, натрошете сиренето, добавете нарязаните на ситно чесън и магданоз и разбъркайте добре. С чаена лъжица напълнете подготвените чушки, пише supichka.com.
Разбийте последното яйце. Оваляйте напълнените с плънка чушки първо в брашно, след това в разбитото яйце и накрая в галета.
В дълбок тиган налейте около ½ чаена чаша олио и след като се загрее добре олиото изпържете оваляните и напълнени чушки от двете страни, докато придобият златист цвят. Изпържените чушки бюрек поставете в чиния, която предварително сте заслали с домакинска хартия, за да се отцедите от излишната мазнина.