1939

Хрупкава закуска: Вкусни банички със спанак

Невероятни на вкус банички, които се различават от традиционната  рецепта, но са не по-малко изкушаващи и лесни!

Необходими продукти:
Сирене-1 ч.ч натрошено
Яйца – 2 бр.
Спанак сварен – 2 ч.ч.
Праз суров – ½ ч.л.
Сол – 1 щипка
Черен пипер – 1 щипка
Олио – 9 с.л.
Поръска – 2 с.л.
Кора за баница турски – 2 кори кръгли
Чубрица – 2 щипки


Приготвяне:
Разтваряте една кора. В тиган слагате 3 с.л. олио, спанакът сварен, праза и задушаваме, чубрица също на вкус. Като поизстине леко, слагате 1 яйце и 1 белтък, сиренето също и обърквате.

Напръсквате кората с олио - 2 с.л. и след това слагате от сместа равномерно, пише rozali.com. Навивате на руло до половината. Режете през средата и донавивате на руло.

Мажете с разбит жълтък, ръсите с олио и поръсвате с поръска от семена. Така и с другата половина. Втората кора също. Стават общо 4 вити банички. Печете на загрята на 180 гр. фурна до готовност.
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?