3906

Хрупкава и вкусна: Крехка рибка панирана с бира РЕЦЕПТА

Рибата лесно се изсушава, така че допълнителното покритие с панировка ще ви помогне да я запазите мека. Бирената панировка се оказва ефирна и нежна

 

Любителите на хрупкавата коричка просто трябва да се научат как да приготвят панировката. Обгръщайки храната с нея, тя се превръща в защитен слой и предотвратява изтичането на соковете по време на пържене. Панировката помага за поддържане на текстурата на деликатните храни. Затова с нея често се приготвят капризни рибни филета или морски дарове.

Въпреки това, за да направите идеалната панировка, трябва да знаете няколко тънкости. Нека да разберем как да си направим панировка с бира.

Рибата лесно се изсушава, така че допълнителното покритие с панировка ще ви помогне да я запазите мека. Бирената панировка се оказва ефирна и нежна. Всичко е заради мехурчетата в нея. Въпреки това, не забравяйте, че е краткотрайна. Трябва да действате бързо. Цветът на напитката не играе голяма роля. Препоръчително е, да опитате различни опции.

 

Необходимите съставки за панировка с бира:

-          бира - 250 мл

-          пшенично брашно - 200 гр

-          белтък - 1 бр.

-          сол - 1 ч.л.

-          смлян червен пипер - 1 ч.л.

-          смлян лют пипер - щипка

Метод на приготвяне на панировка с бира:

В дълбока купа смесете пресятото брашно, солта, смления червен пипер и лютия пипер.

Добавете белтъка и разбъркайте леко, пише actualno.com.

Внимателно се налива бирата и всичко се разбърква отново. Не е нужно да бъркате силно, в противен случай мехурчетата ще изчезнат преждевременно.

Всяко парче риба го натопете от двете страни в панировката и изпържете парчетата в сгорещено олио.

Насладете се!

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?