Следвайте ни

Храни, които носят късмет

viber icon

Знаете ли, че за японците спагетите и нудлите символизират дългия живот и просперитета? Ето защо сред празничните ястия за посрещането на новата година винаги има нудли или спагети. В редица култури се вярва, че има определени храни, които носят късмет.

Така например на Нова година е хубаво да имаме на трапезата си плодове в кръгла форма, защото те са символ на изобилието. Кои други късметлийски храни да добавите към вашето меню, вижте в галерията ни.

 

Спанак

Спанакът е чудесен на салата, супа, ястия... добавете го на вашата празнична трапеза. Тъй като е зелен, а и листата му напомнят на банкноти, смята се, че спанакът може да привлече финансови постъпления през новата година.

 

Десерт в кръгла форма

На новогодишната трапеза трябва да има кръгла баница, пита. Към тези две любими тестени изделия в кръгла форма е добре да добавим и десерт, който също да напомня за кръг. Кръгът символизира завършеност, цялост, пълнота. Тук може да намерите чудесни рецепти за празнични десерти.

 

Нар

По това време на годината лесно ще намерите нар. Наровете много се консумират в страните край Средиземноморието около Нова година, тъй като символизират плодородието. Гърците правят нещо много интересно. В полунощ те разполовяват нар пред вратата на дома. Колкото повече зърна паднат, толкова късмет ще имат домакините през новата година.

 

Бобови храни

Боб, леща, грах... Тяхната кръгла форма напомня за монети, което значи, че ще привлече парите към вас, но само ако направите някоя от тези храни част от вашето новогодишно меню. Тук може да намерите разнообразни рецепти с бобови култури.

 

Свинско месо

Въпреки че на почти всяка празнична трапеза има ястия приготвени от свинско, не забравяйте и тази година да добавите този вид месо към вашата. Прасето е символ на късмета, ето защо се препоръчва да имаме и фигурка на прасенце в дома.

 

Риба

Рибата се смята за храна, която също привлича щастието, парите, изобилието. Люспите на рибата блестят, напомнят отново за парички, затова добавете нещо вкусно с риба към вашето новогодишно меню.

 

Грозде

В полунощ испанците хапват 12 гроздови зърна за всеки месец от годината. Бъдете внимателни и следете дали някое зърно ще е кисело или горчиво. Ако се случи, запомнете за кой месец се е отнасяло. Освен грозде на празничната трапеза сложете и смокини, тъй като те символизират плодородието.

Източник: az-jenata.bg.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?