4232

Хит в мрежата! Най-ароматното печено сладко от праскови РЕЦЕПТА

Необходими продукти:

2 кг праскови;
1 1/2 кг захар;
1 ч.л. лимонтузу.

Начин на приготвяне:

Прасковите се почистват от костилките и се нарязват на половинки. Слагат се в голяма тава и се пекат загрята фурна на 170 градуса, докато се образува лека коричка.

След това се добавя захарта и се разбърква. Температурата на фурната се намалява на 150 градуса и сладкото се пече, като внимателно се разбърква. Пече се до разтваряне на захарта.

Накрая се добавя лимонтузуто и отново се разбърква. След около пет минути сладкото се разпределя в бурканчета и се затваря, пише 1001recepti.com.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?