3906

Хит РЕЦЕПТА: Сочни и бързи пържени чушки като в детството

Приготвят се лесно и бързо - пържените чушки с брашно! Вкусно ястие! Това е от онези рецепти, които ни връщат в детството и ни напомнят за топлината на бабините ястия. Макар и простичко на пръв поглед, то съчетава вкусове и аромати, които го правят специално. 

 

Необходими продукти


За приготвянето на тази рецепта ще ви трябват:

6 бр. големи зелени чушки
3 яйца
2 с.л. брашно
1 в.ч. прясно мляко
Сол на вкус
Олио за пържене

 

Начин на приготвяне


Започнете с подготовката на зелените чушки, като ги измиете добре и ги нарежете на малки парчета или кубчета. Загрейте малко олио в дълбок тиган и добавете нарязаните чушки. Оставете ги да се запържат, докато започнат леко да омекват и да придобиват златист цвят.


Когато чушките са почти готови, добавете брашното в тигана. Разбъркайте добре, за да се запържи и брашното, като същевременно се смесят вкусовете. Това придава приятна текстура и леко сгъстява соса, който ще се образува по-късно.


След като брашното е добре запържено, налейте млякото в тигана и отново разбъркайте. Млякото придава кремообразност и леко сладникав вкус на ястието, който прекрасно се съчетава с чушките. Накрая добавете разбитите яйца и продължете да разбърквате, докато яйцата се сготвят и се смесят равномерно с останалите съставки. Подправете със сол на вкус.

Ако сместа ви се струва твърде гъста, може да добавите още малко мляко, за да постигнете желаната консистенция, пише actualno.com.

Пържените чушки с брашно и яйца се сервират топли и са идеално допълнение към всяко основно ястие или като самостоятелно ястие. Техният уникален вкус и аромат ще ви върнат назад във времето и ще ви накарат да се почувствате като у дома си. Тази рецепта е не само лесна за изпълнение, но и предлага комбинация от съставки, която е любима на мнозина. Опитайте я и споделете удоволствието от традиционната българска кухня с вашите близки и приятели.

Анкета

Кой е най-големият проблем на българското училище?