Хит на сезона: Сочен тиквеник с готови кори, орехи и канела РЕЦЕПТА
- 05:00, 01.11.2023
- 06:22, 03.11.2023
- 23 953
- 0
Есента е точният момент да приготвите сочен тиквеник с готови кори, орехи и канела.
Необходими Продукти
кори за баница - 1 пакет
тиква - 1 кг
орехи - 200 г
олио - 1 ч.ч.
захар - 250 г
канела - 1 ч.л. на прах
ванилия - 2 пакетчета
пудра захар - за поръсване по желание
Начин на приготвяне
1. Тиквата се отрязва, с помощта на лъжица се почиства от семките, обелва се и се нарязва на парчета. Парчетата тиква се настъргват на едро ренде.
2. В дълбок и широк тиган в половината олио се задушава тиквата, като се бърка периодично, докато омекне. Отстранява се от огъня и се добавя захарта, канелата, ванилиите и едро счуканите орехови ядки.
3. Взимат се по две кори за баница и се намазват с олио. Слага се от плънката върху корите и се навиват. Прехвърлят се в предварително намаслена тавичка.
4. Тиквеникът се пече в предварително загрята на 170-180 градуса за 40-45 минути, докато се позачерви.
5. След като се извади от фурната, се напръсква с малко студена вода и се завива с кърпа, пише gotvach.bg.
6. При поднасяне тиквеникът с готови кори може по желание да се поръси с пудра захар.
Да ви е сладко!
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни