3906

Хит на сезона: Сочен тиквеник с готови кори, орехи и канела РЕЦЕПТА

Есента е точният момент да приготвите сочен тиквеник с готови кори, орехи и канела.

 

Необходими Продукти


кори за баница - 1 пакет

тиква - 1 кг

орехи - 200 г

олио - 1 ч.ч.

захар - 250 г

канела - 1 ч.л. на прах

ванилия - 2 пакетчета

пудра захар - за поръсване по желание

Начин на приготвяне


1. Тиквата се отрязва, с помощта на лъжица се почиства от семките, обелва се и се нарязва на парчета. Парчетата тиква се настъргват на едро ренде.

2. В дълбок и широк тиган в половината олио се задушава тиквата, като се бърка периодично, докато омекне. Отстранява се от огъня и се добавя захарта, канелата, ванилиите и едро счуканите орехови ядки.

3. Взимат се по две кори за баница и се намазват с олио. Слага се от плънката върху корите и се навиват. Прехвърлят се в предварително намаслена тавичка.

4. Тиквеникът се пече в предварително загрята на 170-180 градуса за 40-45 минути, докато се позачерви.

5. След като се извади от фурната, се напръсква с малко студена вода и се завива с кърпа, пише gotvach.bg.

6. При поднасяне тиквеникът с готови кори може по желание да се поръси с пудра захар.

Да ви е сладко!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?