Хит на сезона: Чудни пълнени патладжани на фурна РЕЦЕПТА
- 18:40, 04.09.2024
- 07:58, 05.09.2024
- 13 263
- 0
Идеални са за забързани домакини, на които не им остава много време, което да прекарат в кухнята. Тези пълнени патладжани са невероятно вкусни и ви съветваме да ги опитате. Приготвят се лесно и със сигурност няма да ви отнемат много време.
Продукти:
патладжани - 5 - 6 големи
лук - 4 - 5 глави
орехи - 1 ч.ч. смлени
шунка - 150 - 200 г или друг колбас
моркови - 1 брой, голям
олио - 4 - 5 с.л.
сол
черен пипер
магданоз - 2 с.л. накълцан
брашно - 2 с.л.
масло - 3 - 4 с.л.
прясно мляко - 2 ч.ч.
яйца - 2 броя
Начин на приготвяне:
Започнете с патладжаните, за да може, докато се отцежда горчивината от тях, да подготвите и останалите компоненти от вечерята.
Почистете зеленчуците от дръжките и ги срежете на половини. Премахнете вътрешността им, за да се получат лодки. Посолете и оставете настрана, за да се отдели горчивият сок
Издълбаната част от патладжаните запържете в малко олио, заедно с настъргания морков и нарязания на ситно лук. Към сместа добавете шунката, счуканите орехи, сол, черен пипер и нарязан на ситно магданоз.
Напълнете патладжаните с плънката и ги сложете да се пекат за 20 минути в предварително загрята фурна. През това време можете да се заемете с останалата част, а именно сосът.
Запържете брашното в маслото. След това разредете с прясно мляко. Може да добавите различни подправки според вкуса ви, пише actualno.com.
Когато сосът поизстине, добавете две яйца и залейте с него патладжаните. Оставете да се запекат за още 10 – 15 минути и сте готови.
Да ви е вкусно!