3906

Хем похапвате вкусно, хем сте в топ форма за плажа: Насладете се на невероятна мусака с тиквички РЕЦЕПТА

Предлагаме ви една невероятна рецепта - хем да си хапнете любимата мусака, а едновременно с това да сте в топ форма за плажа. Това е напълно постижима цел с това вкусно кето ястие. 

Необходими продукти за кето мусака:

 4 тиквички

 1 ч.л. сол

За месната плънката:

 2 с.л. краве масло

 1 връзка пресен лук

 500 г кайма смес

1 консерва домати на кубчета (без захар)

 сол и черен пипер на вкус

200 г настърган пермезан 

 

Начин на приготвяне:

Нарежете тиквичките на кубчета и подсолете обилно, за да може да излезе излишната вода от тях.

След 15 минути ги изплакнете обилно с вода. Загрейте в тиган маслото и запържете в него нарязан на ситно пресния лук.

След това прибавете към него и каймата, с черен пипер и сол.

Когато каймата се запържи добре, прибавете към нея тиквичките и ги поставете в предварително загрята на 180 гр. фурна.

След 15 мин. минути, сложете и пасирани доматите от консервата. Разбъркайте добре и оставете да се пече във фурната още 10 мин.

Малко преди да извадите муската от печката, я поръсете обилно с пермезан и я оставете да се пече още 1 минута, пише actualno.com.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?