3906

Гюзлеметата на баба! Опитайте тази страхотна РЕЦЕПТА

Направете си неделна закуска у дома. Това е от рецептите на баба, които задължително трябва да овладеете. Ако не сте хапвали гюзлемета, много сте изпуснали. Рецептата е лесна, можете да си я приготвите сами.

 

Необходими Продукти


брашно - 1 и 1/2 кг
прясно мляко - 250 мл
яйца - 2 броя
олио - 1 с.л.
оцет - 1 с.л.
сол - 1 с.л.
сирене - 500 г за плънката, за плънката
яйца - 4 броя, сварени и 4 сурови

 

Начин на приготвяне
 

Пресейте брашното, направете кладенче в него и добавете две яйца. Добавете солта, оцета и олиото и разбъркайте. Постепенно доливайте прясно мляко, вода и замесете еластично тесто.

Разделете тестото на еднакви топки и ги разточете на тънки кори. Смесете натрошените сварени яйца със сиренето. Добавете суровите яйца и разбъркайте. Готовата плънка разпределете в средата на разточената кора, пише gotvach.bg.

Прегънете срещуположните ѝ краища, наръсете отново от плънката и прегънете другите краища, така че да се получи плик. Изпържете така приготвените гюзлемета в сгорещено олио от двете страни.

Да ви е сладко!

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?