Следвайте ни

Гурме вечеря: Телешки кюфтенца върху канапе от киноа

viber icon

Необходими продукти за 30 бр. малки кюфтеца:
400 гр. телешка кайма
2 бр. моркови
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
1 бр. яйце
2 бр. сухари
100 гр. киноа
50 гр. краве масло
къри и джинджифил (пресен)
черен пипер и сол
олио за пържене
босилек за декорация

Начин на приготвяне:

За приготвяне на телешките кюфтенца в купа сложете каймата. Нарежете на ситно морковите и лука и ги добавете към каймата заедно с яйцето и сухарите. За рецептата ползвам пресен джинджифил, който настъргвам. Към каймата прибавете и подправките джинджифил, къри, черен пипер и сол (по ваше желание количествата). Омесете каймата добре. Оставете каймата в хладилника за час, за да поеме ароматите.

Загрейте олио в тигана и от каймата оформете малки кюфтенца. Оваляйте в брашно преди да изпържете кюфтенцата. За приготвяне на киноата следвайте стъпките, описани на опаковката, която сте закупили. Сварената киноа овкусете с кравето масло, сол и черен пипер. Поднесете порция от телешките кюфтенца върху канапе от киноата. Гарнирайте със стръкче пресен босилек. Добър апетит!

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?