71

Гурме изживяване: Луканка, сирене и кашкавал с трюфели

Опитахте ли ги? Луканка с трюфел, кашкавал с трюфел и сирене с трюфел?

Трюфелът придава на продуктите на „Ферма Георгиев“ неповторим аромат и интензивен вкус. Направени са само от първокласна селекция от чисти български съставки, без добавени изкуствени добавки, оцветители и консерванти. Изпипани са до съвършенство от професионални кулинари и се произвеждат по строги традиционни технологии и правила.

Началото

Христо Георгиев по професия е майстор готвач, а по дух експериментатор. Така му хрумнало да комбинира млечни и месни продукти с изискания вкус на трюфел. С приятеля си и колега Георги Ерменков правили проба след проба, със семейството правили дегустации, коригирали количеството на гъбата, пак опитвали и така стигнали до феноменален финален вариант - съвършения баланс между трюфел, мляко и месо. „На базата на този емпиричен опит успяхме да нацелим точно българския вкус, който се харесва на нашите клиенти“, разказва майстор Георгиев. Разбира се, патентовали рецептите и технологията.

Началото на тази история е съвсем скоро, през 2021 година. Три години по-късно в занаятчийска „Ферма Георгиеви“ произвеждат три вида колбаси с трюфел - телешка луканка с трюфел, свинска с трюфел и свинска с праз и трюфел, и няколко вида млечни продукти с фината добавка: саламурено краве сирене с трюфел, козе саламурено с трюфел, овче с трюфел, краве кашкавал с трюфел, крема козе сирене с трюфел и крема краве сирене с трюфел.

А защо точно трюфели

Трюфелът е символ на изисканост и лукс в гурме кухнята по цял свят. Именно затова особените гъби са стара страст на Христо Георгиев. В колбасите, сирената и кашкавалите на занаятчийски продукти „Ферма Георгиев“ се влагат само трюфели, добити в България. След прецизна проверка и окачествяване, категоричен е Георгиев. Всъщност, всичко, което излиза от занаятчийската ферма, се проверява лично от него, защото гарантира с името си за качеството на продуктите.

Само най-доброто месо и мляко

„Изключително много се влияем от клиентския вкус. Винаги търсим обратна връзка и сме готови да подобрим още продуктите си“, казва Христо Георгиев. Така един ден почитатели на марката попитали: „А може ли да опитаме колбас и млечни произведения без трюфели?“, и екипът се заел със задачата. „Тъй като и месото, и млякото, които изкупуваме, са български, с изключително качество, серията ни без трюфел също много се хареса на клиентите“, обяснява той. Млечните продукти се произвеждат в Ловешкия балкан, а месните - в Пазарджишкия регион. „Държим високо качество, защото човек трябва да внимава с какво се храни. От това зависи здравето му“, категоричен е Георгиев.

Луксозна опаковка

На един изискан продукт подхожда луксозна опаковка. По това ще познаете и луканките, сирената и кашкавалите на „Ферма Георгиев“ - опаковани са като за подарък. Изключително подходящи са и за подаръчни кошници.

Занаятчийските продукти на „Ферма Георгиев“ са отличени с медали от международното изложение „Фуудтех“ в Панаира.

За контакти и поръчки:

0896775303

www.facebook.com/FermaGeorgiev/

www.fermageorgiev.com

 

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?