Голяма вкусотия: Пригответе си аспержи с прошуто
- 18:40, 06.10.2018
- 558
- 0
Продукти:
250 г зелени аспержи
8 резена прошуто или шунка
6 с. л. зехтин
2 с. л. лимонов сок
щипка захар
1/2 ч. л. дижонска горчица, 2 с. л. ситно нарязан пресен босилек
или 2 с. л. ситно нарязан пресен копър
Начин на приготвяне:
В тенджера кипва подсолена вода. Почистените от твърдите части аспержи се бланшират за 3 минути. Изваждат се и се потапят в ледена вода за 5 минути, след което се отцеждат и подсушават. В буркан с капачка се сипват зехтин, лимонов сок, захар, горчица и босилек. Капачката се завива, а бурканът се разтърсва добре, за да се смесят до еднородност продуктите. После аспержите се увиват с резени прошуто. Нареждат се в чиния за сервиране и се поливат с приготвената заливка.
Поднасят се с хляб.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни