Голяма вкусотия: Пригответе си аспержи с прошуто

Продукти:

250 г зелени аспержи
8 резена прошуто или шунка
6 с. л. зехтин
2 с. л. лимонов сок
щипка захар
1/2 ч. л. дижонска горчица, 2 с. л. ситно нарязан пресен босилек
или 2 с. л. ситно нарязан пресен копър

Начин на приготвяне:

В тенджера кипва подсолена вода. Почистените от твърдите части аспержи се бланшират за 3 минути. Изваждат се и се потапят в ледена вода за 5 минути, след което се отцеждат и подсушават. В буркан с капачка се сипват зехтин, лимонов сок, захар, горчица и босилек. Капачката се завива, а бурканът се разтърсва добре, за да се смесят до еднородност продуктите. После аспержите се увиват с резени прошуто. Нареждат се в чиния за сервиране и се поливат с приготвената заливка. 
Поднасят се с хляб.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?