Следвайте ни

Глезено пиле на тиган

viber icon

Ето как да си сготвите фантастично пиле на тиган в нежен сметанов сос.

Необходими продукти:

пиле – 1,5 кг, сол и черен пипер на вкус, 1 с.л. подправка за пиле, олио.

За маринатата: 2 глави лук, заквасена сметана – 150 мл,  пикантна подправка – на вкус, вода – 50 мл, чесън – 2 скилидки, зелени подправки на вкус.

Начин на приготвяне:

Измийте добре пилето, нарежете го на порции (ако не ползвате готови бутчета), след което го подсушете и мариновайте: натъркайте го добре със сол, черен пипер и подправка за пилешко, след което сложете малко олио на ръцете си и втрийте добре всичко това в пилето от двете страни. Загрейте олио за пържете в дълбок тиган и изпържете порциите пилешко до зачервяване от двете страни. Извадете пилето в чиния.

В останалата мазнина задушете лука до омекване и до златисто, след това добавете вътре заквасената сметана, водата и разбъркайте добре до хомогенност. Подправете на вкус, след което сложете вътре порциите пилешко. Покрийте тигана с капак и гответе месото, докато омекне, а сосчето леко се сгъсти. По средата на готвенето поръсете с нарязан чесън, а накрая – с пресни подправки.

Поднесете пилето, залято с ароматния сметанов сос.

Източник: jemchyjinka.ru

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?