4968

Фитнес рецепта: Влажен кейк с банани и извара за закуска РЕЦЕПТА

Здравословен старт за цялото семейство!

Необходими продукти:

130 g пълнозърнесто брашно от спелта, обикновено
100 g нискомаслено мляко
100 g нискомаслена извара
40 g мицеларен протеин ванилия
40 g масло на стайна температура
10 г сироп от агаве (може да се замени с кокосов сироп)
3 яйца
3 банана
канела на вкус
щипка сол

Начин на приготвяне:

Започнете, като вземете бананите, обелите ги и ги намачкате в купа с вилица. След това добавете изварата, млякото, маслото и яйцата. В друга купа смесете брашното, протеина, сиропа от агаве (или кокосовия сироп) и щипка сол и канела на вкус. Разбъркайте всичко добре. Накрая смесете двете смеси – с брашно и с бананите, за да се получи гладко тесто. Напръскайте тава за печене с рапично масло или я застелете с хартия за печене. Разпределете тестото равномерно, поставете го в предварително загрята на 190°C фурна и печете 45-55 минути. След изпичането тестото трябва да е все още меко. Можете да украсите кейка по желание. Чудесен избор са извара, гръцки йогурт, фъстъчено масло, банани или други сушени плодове, пише gymbeam.bg

Анкета

Как оценявате новото редовно правителство "Желязков"?