4232

Ето как да сварим яйцата за Великден без да се напукат...

Наближава голямото варене на яйца, които след това да украсите за великденските празници

Тази част от подготовката е любима за малки и големи.

Днес обаче ще споделим един трик, благодарение на който всички яйца ще останат здрави в тенджерата и нито едно няма да се пропука. Накрая ще боядисате точно толкова, колкото по-рано сте били планирали.

 

Как е правилно да се варят яйцата за Великден? 

Едно от основните правила е яйцата, които планирате да варите, да са били няколко минути на стайна температура, а не директно извадени от хладилника. Задължително се придържайте към това, в противен случай няма как да ви гарантираме здрави черупки на финала.

Преди да подредите яйцата в тенджерата, покрийте дъното на съда с кухненска кърпа. Това всъщност е трика, за който споменахме още в началото на статията. Върху кухненската кърпа подредете яйцата, като се стараете да не се застъпват едно с друго, за да не се удрят, когато водата заври.

Ако сте решили да варите по-голямо количество яйца, направете два реда, а между тях сложете още една кухненска кърпа, пише actualno.com. Така ще предпазите яйцата и накрая всички ще са здрави и готови да се потопят в цветните бои. Ако послушате нашия съвет, очакванията ви ще бъдат оправдани, пише fakti.bg.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?