4232

Есенен разкош: Торта с карамел, тиква и хрупкави карамелизирани орехи РЕЦЕПТА

Търсите идея за вкусен и интересен десерт, който да приготвите през уикенда и да зарадвате цялото семейство

 

На правилното място сте! Представяме ви уникална торта с карамел, тиква и карамелизирани орехи. 

 
Необходими продукти:

4 яйца

500 гр тиква

400 мл мляко

100 гр захар

1 шушулка ванилия

канела

индийско орехче

За орехите:

1 белтък

50 гр захар

сол канела

 

 

Начин на приготвяне:
 
В тиган поставете захарта с 50мл вода. Усилете температурата на котлона за 5-7 минути до получаването на тъмен карамел. Изсипете го в подходяща форма за торта. 

Сварете тиквата за 10 минути до омекване и парайте до получването на пюре. Минете сместа през цедка, оставете да изстине, добете яйцата с млякото, подправките и разбийте до получването на еднородна смес. 

Изсипете сместа върху карамела и на водна баня печете за около 1 час на 140 градуса до получаването на готов крем карамел. След като изстине на стайна температура, сложете в хладилника за поне 4 часа. 

Карамелизирайте орехите със захарта на тиган, след това ги оваляйте в сместа от белтъци, канела и сол. 

Печете орехите върху хартия на 180 градуса за около 10 минути. Сервирайте парче от тортата, гарирано с карамелизирани орехи. 

Анкета

Ще имаме ли редовно правителство или пак отиваме на предсрочни избори?