Есенен пир: Топла салата с царевица, бекон и мед
- 19:30, 20.10.2020
- 21:24, 20.10.2020
- 7163
- 2
Със застудяването на времето, имаме нужда от топлина, а с днешната рецепта ще покажем, че можем да я получим по най-различни начини, дори и със салата.
Така че се пригответе да заситите вкусовите си рецептори и не се страхувайте да експериментирате с една солено-сладка комбинация, която се приготвя лесно и бързо.
Топлата салата с царевица, бекон и мед ще се превърне в постоянен гост на трапезата ви.
Необходими продукти:
- 4 парченца нарязан бекон
- 1 средна глава шалот (дребен лук), нарязана
- 1 супена лъжица прясна мащерка
- 2 чаени лъжици оцет
- 3 чаши царевица от консерва
- 1 чаена лъжица чист мед
Начин на приготвяне:
1. Сгответе бекона в голям тиган на средна температура, докато стане хрупкав за около 8-10 минути. Сложете бекона върху кухненска хартия в чиния с помощта на решетъчна лъжица.
2. В нов тиган поставете шалота и мащерката. Сгответе ги, като бъркате около 2-3 минути. Добавете оцета и царевицата. Оставете ги за 4-5 минути, като ги разбърквате.
3. Махнете тигана от котлона и ги смесете с меда и бекона.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни