Есенен пир: Топла салата с царевица, бекон и мед

Със застудяването на времето, имаме нужда от топлина, а с днешната рецепта ще покажем, че можем да я получим по най-различни начини, дори и със салата.

Така че се пригответе да заситите вкусовите си рецептори и не се страхувайте да експериментирате с  една солено-сладка комбинация, която се приготвя лесно и бързо.

Топлата салата с царевица, бекон и мед ще се превърне в постоянен гост на трапезата ви.

Необходими продукти:

    • 4 парченца нарязан бекон
    • 1 средна глава шалот (дребен лук), нарязана
    • 1 супена лъжица прясна мащерка
    • 2 чаени лъжици оцет
    • 3 чаши царевица от консерва
    • 1 чаена лъжица чист мед

Начин на приготвяне:

1. Сгответе бекона в голям тиган на средна температура, докато стане хрупкав за около 8-10 минути. Сложете бекона върху кухненска хартия в чиния с помощта на решетъчна лъжица.

2. В нов тиган поставете шалота и мащерката. Сгответе ги, като бъркате около 2-3 минути. Добавете оцета и царевицата. Оставете ги за 4-5 минути, като ги разбърквате.

3. Махнете тигана от котлона и ги смесете с меда и бекона. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
изумен

изумен

20.10.2020 | 20:47

Една чаена чаша мед/половин буркан / - за една салата?

Отговори
0 0
Съвсем изумен

Съвсем изумен

21.10.2020 | 19:01

Пише лъжица бе сладурче, каква чаша ?!

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?