4232

Експлозия от вкусове: Завладяващ морковен кекс, който ще покори сърцето ви РЕЦЕПТА

Ако търсите десерт, който да е не само вкусен, но и лесен за приготвяне, кексът с моркови е отличен избор

 

Ето как да го приготвите.


Необходими продукти за кекса с моркови:

Моркови – 3 средни броя
Яйца – 3 броя
Захар – 150 грама
Брашно – 220 грама
Прясно мляко – 100 милилитра
Бакпулвер – 1 пакетче (10 грама)
Масло – 70 грама (разтопено)

 

 

Приготвяне на кекса с моркови:

Започнете с подготовката на морковите, като ги обелите и нарежете. Може да ги пасирате с блендер, но нека останат малки парченца, които да придадат текстура на кекса. Ако предпочитате, морковите могат да се настържат на едро ренде, за да се запази сочността им.

В голяма купа комбинирайте морковите с брашното, захарта и бакпулвера, като ги разбъркате добре. След това в отделен съд леко разбийте яйцата и ги смесете с млякото. Добавете тази смес към сухите съставки и разбъркайте добре, за да се получи еднородна смес. За финал добавете разтопеното масло, което трябва да е топло, но не горещо, и разбъркайте до пълното му усвояване, пише Actualno.com.

Изсипете сместа в подходяща форма за печене, която предварително сте намазали с масло и поръсили с малко брашно. Това ще предотврати залепването на кекса по време на печенето. Поставете формата в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете около 45 минути или до златисто. За да проверите дали кексът е готов, можете да използвате клечка за зъби – ако излезе суха, значи е изпечен.

След като кексът леко се охлади, поръсете го с пудра захар за финална нотка сладост и красив завършек. 
 

Анкета

Ще имаме ли редовно правителство или пак отиваме на предсрочни избори?