Следвайте ни

Една различна закуска: Уникална турска баница с кайма

viber icon

Една нетрадиционна рецепта за баница по турски, която ще събуди сетивата ви още от сутринта.

Необходими Съставки
кори - точени кръгли
кайма - 300 г телешка
лук - 1 глава, ситно скълцан
лютеница - 2 с.л. домашна
чубрица
кимион
черен пипер
червен пипер
сол - на вкус
яйца - 3 броя
кисело мляко - 1 ч.ч.
олио - 4 с.л.

Начин на приготвяне

Запържете лука в загрятото олио и добавете кайамта, като разбърквате, докато се раздроби и запържи. Добавете от всички подправки.

Разбийте яйцата с киселото мляко и 4 с.л. олио.

Вземайте по една голяма кръгла точена кора. Намазвайте я обилно с яйчената смес, прегъвайте на 2 и по широката част разпределете от каймата.

Завивайте на руло, а рулото на охлюв в намазнена тава. Подреждайте така приготвените охлювчета едно до друго в тавата. Полейте с останалта яйчна смес.

Сложете баницата с кайма по турски да се изпече до приятен загар в предварително загряна фурна на 180 градуса.
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай